1 juli 2013/ dag 92 van Grandas de Salime tot Padron (2 km voorbij Fonsagrada)

Luc onderweg kleinStart van de 14de week!
Sinds 1 april is hij op stap en hij is het schijnbaar nog steeds niet moe!
Maar stap voor stap komt hij toch dichter bij zijn doel.Fonsgrada weg tot Compostela Santiago de Compostela.
Gisterenavond was hij de buurt nog eens gaan verkennen en in een restaurantje heeft hij genoten van een lekkere paella. Dit smaakt als je de ganse dag gewandeld hebt.
Deze morgen was er al heel vroeg gestommel in de kamer. De man die boven hem in het stapelbed lag, was schijnbaar zijn bril kwijt.
Maar omdat hij niemand wilde storen, gebruikte hij zijn lamp niet. Maar van al dat gerommel word je natuurlijk ook wakker. Ten einde raad werd dan toch maar het licht aangestoken en toen merkte Luc dat de bewuste bril op zijn bed gevallen was. Gelukkig was deze niet stuk. Maar ondertussen was natuurlijk wel iedereen in de kamer wakker. De wakkere Luc maakte zich klaar, pakte zijn spullen en na zijn ontbijt was hij al om 6.55u op stap.
Fonsagrada etapa-08-camino-primitivoZijn bestemming voor vandaag is Padron, enkele kilometers voorbij Fonsagrada.
Toen hij de deur van de herberg opende overviel de mist hem. De beperkte zichtbaarheid maakte hem zeer alert en aandachtig. Het is natuurlijk de bedoeling dat hij op de juiste weg blijft hé! Fonsagrada GrandasDeSalime gekleurde gevels
Toen hij deze mooie gevels en het gemeentehuis passeerde, herkende hij deze van zijn wandeling gisterenavond. Vandaag waren ze minder duidelijk door de mist.
Fonsagrada gemeentehuis in Grandas de SalimeMaar onze stapper zeurde niet, hij denkt dat hij nu bijna alle weersomstandigheden heeft meegemaakt: felle vrieskou, sneeuw, hagel, zon, wind, veel en felle regen, mist ….wie weet zijn er nog andere maar om te stappen vlot het best.Fonsagrada mistig en bewolkt
Het is enkel spijtig dat er veel van het mooie verloren gaat.
Al stappend dwaalden zijn gedachten af naar de belgen die hij gisteren ontmoette. Zij waren vertrokken uit Irun. Door een spierontsteking mocht de dame maximum 20 km per dag stappen. Dus die zal hij waarschijnlijk niet meer tegenkomen op zijn weg. Fonsagrada mistigOp mooie wegen, die goed te bewandelen zijn moet er vandaag iets minder geklommen en gedaald worden. Hierdoor is het iets relaxter en minder vermoeiend. Vandaag verlaat hij Asturias en komt hij Galicia binnen.Fonsagrada grenssteen
Vanaf hier is het weer oppassen geblazen;
De aanwijzingen zijn hier weer anders. Fonsagrada pijlen terug in de andere richtingIn Galicië duidt de schelp met de open kant de richting aan. Je kunt je de vraag stellen waarom er hier geen uniformiteit is. Maar ja, het is nu eenmaal zo en als je op je bestemming wil geraken, moet je er rekening mee houden!
Op een gegeven moment, tijdens het stappen, hoorde hij een vrij hard geluid. Pas als hij dichterbij kwam, kon hij merken dat het de vrij actieve windmolens waren.Fonsagrada windmolens in de mist Zij versieren de horizon en komen veelvuldig voor in Galicië.
Fonsagrada pijlen afstandToen hij Fonsagrada bijna bereikte, twijfelde hij even of hij hier zou stoppen om een menu del dia te nemen. Maar hij nam het zekere voor het onzekere en stapte verder naar de albergue 2km verder.
Vermits het vakantie is en er veel mensen zijn die een gedeelte van de tocht afleggen, is er soms slaaptekort in de refugio’s. Dat risico wilde hij niet nemen.
Daarom stapte hij verder tot Padron.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Padr%C3%B3n

Volgens oude legenden is St. Jacob na zijn geloofsverkondiging in Spanje rond 44 n.Chr. in Jeruzalem onthoofd. Zijn volgelingen brachten zijn lichaam in een bootje aan land in Iria Havia, het huidige Padron.Verder land inwaarts hebben zij hem begraven op de flank van de Pico Sacro, de heilige berg. Eeuwen later in 813 n. Chr. werd de kluizenaar Pelayo in een droom gewezen op het vergeten graf. De heuvel was ’s nachts op een bijzondere wijze door de sterren verlicht. Zo is de naam “Compostela “ ontstaan, afgeleid van het Latijnse “Campus Stellae” (veld van sterren).Vandaar is het lichaam vervoerd naar een graf in Amoa het huidige Santiago, waar een kerk werd gebouwd en later de kathedraal Santiago.

Albergue de Padrón

Albergue de Padrón
Padrón (Concejo de Fonsagrada)
Tfno: 628 92 50 37 / 982 35 00 20

 • Dirección: Padrón, s/n. En la carretera a Lugo (LU-530)
 • Localidad: Padrón (Concejo de Fonsagrada)
 • Teléfono de contacto: 628 92 50 37 / 982 35 00 20
 • Propiedad del albergue: Xunta de Galicia
 • Institución o administración encargada de los costes de mantenimiento: Protección Civil de Fonsagrada
 • Persona encargada de atender el albergue: Víctor Lombardía
 • En caso de estar el albergue cerrado: Llamar a los teléfonos indicados o ir a Protección Civil
  _Fonsagrada_Cadavo_albergue_padron_Pa010011.sizedWat de avond vandaag allemaal in peto heeft is meer nieuws voor morgen.        Maar na 29km stappen heeft hij een leuke avond zeker verdiend!
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized, week 14. Bookmark de permalink .

2 reacties op 1 juli 2013/ dag 92 van Grandas de Salime tot Padron (2 km voorbij Fonsagrada)

 1. Sonia Van der Auwera zegt:

  Lat de pimentos van Padron je smaken
  Sonia

 2. simone de bruyne zegt:

  Beste Rita en familie,

  Het einde is in zicht! Wat een ongelooflijke prestatie voor hem en voor jullie allemaal.
  Het thuisfront is zijn belangrijkste ruggesteun en dat hebben jullie voortreffelijk gedaan.
  Het zal een ongelooflijk moment zijn om elkaar terug te zien.
  Geniet van het samenzijn en de gelukkige momenten.
  Van mij al een super-mega proficiat.
  Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s