29 juni 2013/dag 90:van Borres naar Berducedo (4,5km voor La Messa)

90ste dagAl 90 dagen van huis weg ……en nog enkele dagen te gaan!

Gisterenavond zaten ze echt volledig afgelegen en geïsoleerd van alle amusement. Gelukkig hadden ze goed gegeten alvorens ze in Borres aankwamen. het grote voordeel is dan wel dat er zich een hechte groep vormt. De fijne contacten die tijdens het wandelen groeien via intense gesprekken worden zo verdergezet.
Toen de buikjes ’s avonds een hongergevoel kregen, hebben ze alles samen gelegd wat ze hadden en broederlijk, een “hapjes maaltijd” gehouden. Het groepsgevoel was super!
Gisterenavond werden de plannetjes nagekeken en het doel voor zijn 90ste stapdag wordt Berducedo en dat ligt ongeveer 4,5km voor La Mesa.
Vanmorgen was Luc al rond 7.30u op stap. Mesa etapa-06-camino-primitivo
Mesa etapa-05-camino-primitivoTijdens ons telefoongesprek vanmorgen uitte hij al onmiddellijk zijn bijna euforisch gevoel dat hij kreeg bij het zien van al het schone.
Mesa bijna ter plaatse mooie vergezichtenDe lage wolken in het dal, de schakeringen van wit en blauw in de lucht en met op de achtergrond de bergketen en de mooie bossen, daar viel zijn mond van open. Hij voelde het als een voorrecht om deze weg te mogen bewandelen! Zo mooi! De duizelingwekkende afgronden en de hoge toppen zorgden voor de prachtige vergezichten. De routebeschrijving stelt je hier voor de keuze om een alternatieve route te kiezen.Mesa alternatieve route vanuit Borres (stippellijn)
De Ruta Hospitales (route langs de vroegere opvangcentra ,waar de pelgrims sinds de middeleeuwen verzorgd werden.) Deze weg is iets korter maar zwaarder gezien de grote hoogte verschillen.Mesa kaart duidelijk onderweg Polla de allanda alternatief Deze weg staat bekend  als zijnde één van de mooiste van de Camino Mesa onderweg splitsing hospitalesPrimitivo. De aanduidingen zijn zeer duidelijk en je vergissen is quasi onmogelijk. Gelukkig was het prachtig weer. Geregeld moest er even gestopt worden om op adem te komen. Dat was geen probleem hoor want dan kon hij even zijn ogen de kost geven! De wandeling liep van ongeveer 600m. hoogte naar Puerto de Palo Mesa ruwe weg(1146m.)
De vroegere albergues, zoals Hospital de Fonfaraon, waren de messa getuigen onderwegstille getuigen uit het verleden. De klim naar Puerte de Palo was niet gemakkelijk en was enkel verhard op het laatste gedeelte.De lange stijgende paden, bedekt met rotsen en stenen, brachten hem tot op de top! Mesa velen onderwegHet prachtige uitzicht was oogverblindend. Voorzichtig begon hij dan aan de afdaling en bereikte het kleine gehuchtje Montefurado.mesa montefurado klein dorpje Je kunt je gewoon niet voorstellen dat iemand hier woont. Geregeld heeft hij onderweg even gestopt om te relaxen en een hapje te eten. In Lago wenkte de kleine bar. Iedereen was bijna letterlijk en figuurlijk in de wolken van deze mooie wandeling. Daarna stond de neus in de richting van Mesa vergezicht en lage wolken mooide albergue. In de weiden stonden de dieren te Mesa mooie kleurenprachtgrazen en ook zij genoten van het prachtige weer. Net als gisteren ontdekte hij prachtige bloemenvelden op zijn weg. Al dalend Mesa albergue Albergue de peregrinos de Berducedobereikte hij na ongeveer 24 km.  de Albergue de peregrinos de Berducedo

 • Localidad: Berducedo
 • Teléfono de contacto: 985 92 93 25 (Bar El Cafetín)
 • Propiedad del albergue: Municipal
 • Institución o administración encargada de los costes de mantenimiento: Ayuntamiento
 • Persona encargada de atender el albergue: Marcelina
 • En caso de estar el albergue cerrado: Las llaves se recogen en el bar El Cafetín.
 • Observaciones: Son las antiguas escuelas del pueblo.
  Zoals aangekondigd was hier maar plaats voor 10 pelgrims. Wegens de drukte hadden klavertje vierze nog gezorgd voor 2 bedden extra en bed nr. 12 was voor Luc! Dat was echt geluk hebben! (PS: ik slaap vanavond ook in nr. 12 maar dan in Antwerpen)


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in week 13. Bookmark de permalink .

2 reacties op 29 juni 2013/dag 90:van Borres naar Berducedo (4,5km voor La Messa)

 1. Therese Schoolaert zegt:

  Nummer 12 is blijkbaar jullie geluksnummer !!! Schitterend wat jullie beiden verwezenlijken !!! Xxx

 2. Karl Hellemans zegt:

  90 dagen op stap, niet voor te stellen! En het wordt altijd maar mooier! Niet moeilijk om euforisch te worden! Groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s